Iittalas smukke borde i Thorvaldsens Museum

img_4830

Der er ingen tvivl om at glas er hot indenfor bolig og interiør lige nu. Og måske glas ligefrem overtager keramikkens første plads? Det vil tiden vise…

Blandt de ypperste glasmestre finder man Iittala, som er kendt for deres smukke, funktionelle glas og pocelænsprodukter til hjemmet. De har været på banen siden 1881, og de flaste kender klassikere som Kaj Francks tema kopper og Kartio glas, Alvar Aaltos tulipanvase eller Origos glade stribede kopper. I dag viste de endnu engang, at deres ting til bordet er ægte klassikere som varer ved og som passer ind på et moderne bord anno 2016. Egentligt, ret fantastisk…

Iittala havde til lejligheden lånt en af salene i Thorvaldsens Museum i København ,som rammen om deres produkter. Smukt dækkede borde stod flot opstillet blandt kæmpemæssige skulpturer. Det så virkelig elegant og indbydende ud som det stod dækket op. Jeg forelskede mig med det samme i de frostede glas, Ultima Thule, designet tilbage i 68 af Tapio Virkkla. Glassene var ret smukke sammen med de andre frostede og rillede glasting. Og de fik et ret moderne loungeagtigt præg sammen med de enkle glatte grå glasting, den mørkeblå dug og med messingbowlen. Men den nye  smaragdgrønne farve var godt nok også skøn, og ret frisk til både blåt og gråt og ravfarvet.

Måske den største af Iittalas klassikkere, Alvar Aaltos vase fra 1916, fylder 80 år i år og det fejres med en nye smukke farver i udvalget, nemlig en smaragdgrøn og flot grå. Kig med på billederne nedenfor og lad dig inspirere til at dække et smukt bord derhjemme, til festen eller buffeten.

img_4847

img_4843Fødselsdags”barnet” Alvar Aaltovasen i smaragdgrøn

img_4832De smukke frostede glas fra 1968 af Tapio Virkkla

img_4825Ravfarverne gør bare sit til at skabe en hyggelig og elegant stemning i borddækningen

img_4850Elegante lysetager

img_4841     Imponerende og elegante borde blandt skulpturene på Thorvaldses Museum

img_4823Enkelt og elegant.

la@contactcopenhagen.dk