Ursula Munch-Petersens kloge hænder

IMG_0391Udvalg af Ursulas smukke keramik

I december måned udstillede Ursula Munch-Petersen en masse af sit smukke keramik i Ann Linnemanns galleri i Kronprinsessegade i København. Det var virkelig en fornøjelse at se hendes brugskunst udstillet, og fantastisk at man både kunne se og røre ved tingene. Der var god mulighed for at kigge på alle de smukke former, som Ursula Munch-Petersen er så utrolig dygtig til at skabe, og som hun er så kendt for. Gennem årene hun har eksperimenteret med sine ideer og en masse af tingene var udstillet i galleriet. Sjovt at se hvordan nogle af dem er endt op med at blive dele af Ursula – og Lærkestellet. For et par år siden var jeg så heldig at få mulighed for at interviewe Ursula Munch-Petersen i hendes værksted i København. På det tidspunkt var hun meget optaget af en bog af Mattias Tesfaye som hedder “Kloge Hænder”, der handler om, at Danmark bliver fattigere uden et godt håndværk og en stærk faglighed. Men man må sige at Ursula selv har kloge hænder og at hun er en sand mester i former og keramik. Kig med på billederne og enjoy 🙂

http://www.ursulamunchpetersen.dk/

Selve galleriet er et fint sted. Så hvis man er vild med keramik, skal man slå et smut forbi Ann Linnemanns galleri, som virkelig har et udsøgt udvalg af super interessante keramikers kunst og brugskunst.

http://annlinnemann.blogspot.dk/

IMG_0393Skønne spiralvaser

IMG_0396Fine farver og former kendetegner Ursulas brugskunst

IMG_0394Denne ovale tallerken må næste have været et forstudie til Ursula stellets tallerkner

IMG_0402Fine mortere der både kan brugs er stå til pynt til køkkenet

 

 

IMG_0406Smukke rejeformede skåle fra Ursulas hånd

la@contactcopenhagen.dk