Danish Design Awards 2015

GamFratesi

I sidste uge blev vinderne af årets Design Awards kåret. Showet løb af i Paustians smukke lokaler på Kalkbrænderiløbskajen på Østerbro, som til daglig er deres butik og showroom. Folkene bag Design Awards er nogle af Danmarks stærke boligmagasiner, BoBedre, Boligmagasinet og Custume Living som var gået sammen om at kåre årets udvalgte. Juryen bestod af Erik Rimmer – Chefredaktør på BO BEDRE, Helle Blok – Chefredaktør på Bolig Magasinet, Charlotte Ravnholt – Medredaktør BO BEDRE & Costume living, Uffe Buchard – ejer af darling Creative Studio, Anette Eckmann – ejer af Eckmann Studio, Susanne Holte – ejer af Supress og Jesper von Wieding – Creative director 3X.

Der var mange velfortjente nomineringer og mange velfortjente vindere. Min favorit var designduoen GamFratesi. Super dygtig og interessant duo bestående af Stine Gam og Enrico Fratesi. De er virkelig dygtige til, at designe smukke enkle linjer, har fin materialefornemmelse og deres designs har lige en ekstra detalje som tryllebinder og giver en lyst til lige at føle og mærke på designet. De er også et godt miks mellem nordisk og italiensk design. De designer møbler, men laver også store designprojekter og installationskunst både herhjemme og ude i verden. De vandt hele to priser, både for Årets Designer og Årets møbel. Se med nedenfor på billederne og læs hvad dommerne sagde.

 

 

Beetle+GubiBeetle stolene designet for Gubi af GamFratesi. Et bare et af de super smukke designs fra duoen.

Vinderen af Årets Designer

Vinder: Gamfratesi

Dommerne sagde:

“Denne duo er uden sammenligning det mest internationale navn, vi har i Danmark i øjeblikket. Stine Gam og Enrico Fratesi har fra dag 1 lagt barren enormt højt, de har en unik stil og tydelig dna, er utrolig vedholdende, går ikke på kompromis, der er ingen slinger i kursen. I aften hylder vi et designnavn, som har succes i udlandet, både med deres møbler og med deres kæmpestore projekter, de kuraterer fantastiske udstillinger, lave installationskunst. og skaber i det hele taget ofte mere rum end møbler. Samtidig er de i besiddelse af en sjælden ydmyghed og integritet.”

 

DayBed

Årets Møbel:

Vinder: Traveller, Design: Gamfratesi, Producent: Porro

Dommerne sagde:

“Stringent luksus. Det nordiske møder det italienske. Her er en day bed, man kan bruge til andet end at lægge bøger på. Her sidder man overfor hinanden. Tosomheden – godt budskab. Indbyder til nærvær og dialog. Funktionel I mange rum – skulpturel og symetrisk. Der er noget luksus-Camp og safari over den. Flot brug af materialerne: kernelæder, lærred. Eksklusivt, men absolut overlegent og elegant.”

la@contactcopenhagen.dk